Laserwelding en lapideren

Lapideren

Met de lapideer machine kunnen oppervlakken en randen op een heel speciale manier worden gereconstrueerd: oppervlakken, randen, sneden en vormen van horlogekasten en metalen banden kunnen exact worden hersteld. Voordeel ten opzichte van gebruikelijke polijstmachines: Door eenvoudig polijsten van horlogekasten en bandjes worden de randen en vormen afgerond en verliest de horlogekast zijn oorspronkelijke vorm. Alleen een precisie lapideermachine kan de oorspronkelijke vorm behouden.

Met lapideren worden horlogekasten teruggebracht naar hun oorspronkelijke vorm, waardoor je horloge er weer als nieuw uitziet.

Lapideren wordt gebruikt om de scherpe lijnen en randen terug te brengen. Dit in tegenstelling tot het standaard polijsten, waarbij door verkeerd polijsten rechte randen worden afgerond.

Het lapideren van een horlogekast vereist een speciale training in Zwitserland speciale machines en vaardigheden.

We veranderen de vorm van de horlogekast of de textuur van de vormen niet. Bij het lapideren verwijderen we zo min mogelijk materiaal van de horlogekast. Rechte oppervlakken en randen worden vernieuwd zodat de oorspronkelijke vorm wordt hersteld. 

LAserwelding

Grote deuken en krassen kunnen worden opgevuld met laserwelding (laserlassen), zodat er nooit te veel materiaal wordt verwijderd.

De nieuwste laserlastechnologie stelt ons in staat om renovaties en restauraties uit te voeren met zeer weinig tot geen materiaalverwijdering. Na de bewerking bereiken we scherpe randen en oppervlakken, precieze overgangen en een perfect slijppatroon. Na het laserlassen kunnen we de kast of band lapideren zodat het zijn oorspronkgelijke vorm terugkrijgt. Interesse in het laten herstellen van jouw horloge zonder dat de kast of band materiaal verliest en minder scherp wordt? Neem dan nu contact op met Marinza horlogemakers.