Veelgestelde vragen

Een high-end horloge heeft regelmatig onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat het op de juiste manier blijft werken. Dit kan variëren van een eenvoudige reiniging tot een complete revisie van het uurwerk.

We raden het niet aan om zelf onderhoud aan uw high-end horloge uit te voeren, tenzij u een getrainde horlogemaker bent. Het uurwerk van een high-end horloge is zeer delicaat en het is gemakkelijk om het te beschadigen als u niet weet wat u doet.

Over het algemeen raden we aan om uw high-end horloge minstens eens in de 3-5 jaar te laten onderhouden, maar dit kan variëren afhankelijk van het specifieke horloge en hoe vaak u het draagt.

In de meeste gevallen kan uw high-end horloge worden gerepareerd als het beschadigd is. Dit kan variëren van een eenvoudige reparatie tot een complete revisie van het uurwerk.

Draag het horloge regelmatig, bewaar het op een veilige plek wanneer u het niet draagt en laat het regelmatig onderhouden door een getrainde horlogemaker.

Breng uw high-end horloge naar een professional om het te laten reinigen. Zij hebben de kennis en ervaring om het horloge veilig en effectief schoon te maken.

Ja, het glas van uw high-end horloge kan worden vervangen als het beschadigd is. Neem contact op met een professionele horlogemaker voor meer informatie.

Vermijd activiteiten die uw horloge kunnen beschadigen, zoals zware fysieke arbeid of sporten. Bewaar het horloge op een veilige plaats wanneer u het niet draagt.

Er zit standaard 2 jaar garantie op het uurwerk bij een volledige service.

Neem contact op met onze klantenservice om een reparatieverzoek in te dienen en informatie te ontvangen over het verzenden van uw horloge naar onze reparatieservice.

Ja, we raden aan om uw horloge te verzekeren tijdens het verzenden voor reparatie om te voorkomen dat u financiële verliezen lijdt als er iets misgaat tijdens het verzenden.

De reparatietijd varieert afhankelijk van het type reparatie dat nodig is. Onze klantenservice kan u meer informatie geven over de geschatte reparatietijd voor uw specifieke horloge.

Ja, er zijn kosten verbonden aan de reparatie van uw horloge. Onze klantenservice kan u meer informatie geven over de kosten van de reparatie voordat u uw horloge verzendt.

Ja, wij verzekeren uw horloge terwijl het bij ons is voor reparatie. Dit biedt extra bescherming en gemoedsrust voor u als klant.

De mate van waterdichtheid van een horloge geeft aan in welke mate het bestand is tegen water en vocht. Vaak wordt dit uitgedrukt in meters (m) of atmosferen (ATM) en duidt de druk aan waaronder het horloge waterdicht is.

3 ATM / 3 Bar / 30 meter
Spatwaterdicht bestand tegen handen wassen en regen

5 ATM / 5 Bar / 50 meter
Bestand tegen douchen

10 ATM / 10 Bar / 100 meter
Geschikt voor de meeste vormen van watersport, zoals zwemmen, zeilen en
snorkelen in ondiep water. Ongeschikt voor duiken met perslucht.
Opgepast moet worden voor grote temperatuurverschillen.

20 ATM / 20 Bar / 200 meter
Geschikt voor alle vormen van watersport en recreatieduiken.

De afdichtingen van een horloge zijn meestal van rubber en kunnen na verloop van tijd verslechteren waardoor de afdichting vermindert. Daarnaast kunnen grote temperatuurverschillen leiden tot het opheffen van de waterdichtheid doordat materialen snel uitzetten en krimpen. Het vervormen van de horlogekast door vallen of stoten kan ook van invloed zijn op de waterdichtheid van het horloge.